Népszerű bútor alapanyag típusok

Népszerű bútor alapanyag típusokHa megnézzük a bútorokat az irodában vagy otthon, akkor láthatjuk, hogy általában ezeket a bútorokat lapokból szokták összerakni. Ezeket a lapokat egyszerűen csak bútorlapnak nevezzük, és több különböző anyagból is készülhetnek.

A legnépszerűbb választás a laminált bútorlap. A laminált bútorlapokat préseléssel készítik, forgácsolt lapokat készítenek, melyeket összepréselnek. Ha jól szemügyre vesszük egy laminált bútorlap keresztmetszetét, akkor látható is ez az összepréselés. A laminált bútorlapok felületét pedig olyan lapokkal fedik le, melyeknek a védelem mellett a design az elsődleges feladata, ezek a borítólapok adják ugyanis a bútorok színét. Népszerűségét elsősorban alacsony árának és a személyre szabhatóságnak köszönheti.

Kicsit drágább megoldás a dekorlemezes bútorlap, azonban a magasabb ár mellé jobb minőség is társul. A dekorlemezes bútorlapok tehát strapabíróbbak, jobban bírják a gyűrődést, mint a laminált bútorlapok. Minőségüket a konyhaszekrény lapokhoz lehet hasonlítani.

Nem csak lapokból, hanem pl. tömörfából is készülhetnek bútorok. Általában lépcsők, asztalok, székek szoktak tömörfából készülni, de akár szekrényeket, polcokat is készítenek így. Előnyük, hogy rendkívül tartósak, masszívak, hátrányuk, hogy az áruk jóval magasabb, mint a bútorlapoké.