Az első nap a lézeres szemműtét után – élménybeszámoló

Az első nap a lézeres szemműtét után – élménybeszámolóFEMTO lézeres szemműtét kezelésen estem túl a tavasszal, azóta teljesen megváltozott az életem, tökéletesen látok. Jobban látok, mint korábban szemüveggel és a kezelés után sem volt fájdalmas a gyógyulás. Utólag természetesen már bánom, hogy ennyit gondolkoztam rajta, felesleges volt a félni a kezeléstől, teljesen fájdalommentes.

Mi történt a lézeres szemműtét után?

Maga a lézeres szemműtét csak néhány percig tartott és semmilyen fájdalmat nem éreztem a kezelés alatt. Mikor befejeződött az eljárás, pár perc pihenés következett, közben mindenki nagyon kedvesen válaszolgatott a kérdéseimre. Egy kezelés értesítő lapot kaptam, amin rajta volt, hogy a lézeres szemműtétem megtörtént, ez a táppénz intézéséhez kell. FEMTO műtét után elég 2 nap pihenés, aztán munkába lehet állni. Tulajdonképpen a gyors gyógyulás döntő szerepet játszott abban, hogy emellett a kezelés mellet döntöttem.

A kezelésre párom kísért el, ő vitt haza autóval a műtét után. Fontos, hogy a műtét után megoldott legyen a hazaút, mert vezetni egyből nem lehet. Nem fájt a fejem, nem szédültem, teljesen jól éreztem magam. A rendszeres szemcseppezésre szükség van a szaruhártya javítósejtjei miatt, ezért ezt soha ne hanyagoljuk el. A szaruhártyában a javítósejtek sérülésnek érzékelik a lézerkezelést, így elkezdenek dolgozni, megpróbálják visszaállítani a műtét előtti hibás szaruhártya állapotot. Azonban a szemcseppekkel ezt meg tudjuk akadályozni.

Az első éjszaka

Az első este álmomból felébredve éreztem, hogy kicsit sajog a szemem. Bevettem a klinikán kapott algopyrint, 10-15 perc után pedig vissza is aludtam. Egy egész picit homályosan láttam, de nem izgultam, hiszen a klinikán jelezték, hogy ilyenre lehet számítani, nem kell aggódni emiatt.

Az első kontroll

A kontrollra villamossal mentem a műtét másnapján, természetesen a klinikán javasolt UV szűrős napszemüvegben. Nem zavart a fény, nem volt semmi gondom az utazás után, mikor pedig a klinikára érkeztem, ismét nagyon kedves volt mindenki. Az első kontrollvizsgálaton 80%-os látásélességet mértek. Megvizsgáltak, azt mondták minden  rendben, elindult a hámosodás folyamata. Ez nagyon megnyugtató volt. Távozás előtt még újra átbeszéltük a szemcseppek adagolásának módját, majd ugyanúgy ahogy érkeztem, villamossal indultam hazafelé.

Második nap

Kicsit kellemetlen volt, hogy a szemem könnyezett, néha szúrt, de szerencsére kaptam fájdalomcsillapítókat, így nem volt gond ezt az időszakot átvészelni. A klinikán 24 órás telefonos ügyelet van arra az esetre, ha bármi gond lenne. Nekem nem kellett ezt kihasználnom.

Harmadik nap

Az első munkanap a műtét után, ahol minden nagyon jól ment. Főleg a kollégák arcán a meglepődés, hogy nem szemüvegben érkeztem.