WIWE, a zsebben hordozható EKG

Eddig úgy gondoltuk, hogy ha EKG-t szeretnénk mérni, orvoshoz kell menni, mert otthon nem lehet. Erre megoldás a WIWE. A WIWE egy olyan diagnosztikai eszköz, amely az EKG görbe tulajdonságait kiértékelő algoritmus segítségével képes jelezni a stroke és a hirtelen szívhalál kockázatát.

WIWE, a zsebben hordozható EKG

Stroke

Úgy alakul ki, hogy az agyi régió vérellátása, és ezáltal a szövetek oxigén- és tápanyagellátása, valami miatt csökken, vagy teljesen megszakad. A stroke évente 5 millió ember életének végéért felelős.

Hirtelen szívhalál

A hirtelen szívhalál a a vérkeringés hirtelen megszűnését jelenti. Egy ilyen eset utáni beavatkozásra csak 3-5 perc áll rendelkezésre, ezen túl agy- és szívkárosodásokhoz vezet. Túlélési aránya csak 10%, ezzel a világszerte vezető halálok.

A WIWE két részből áll, egy hordozható mérőműszerből és egy applikációból, mely okostelefon, tablet segítségével használható. A mérés utána az applikáció megmutatja az EKG görbét és felismeri a stroke és a hirtelen szívhalál előjeleit. A WIWE-ot 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás fejlesztette.