Tudnivalók a női karikagyűrűről

Karikagyűrű vásárlása előtt az egyik legfontosabb dolog, hogy tisztában legyünk azokkal a tulajdonságokkal, információkkal, melyek a női karikagyűrűket jellemzik. Cikkünkben ezeket fogjuk röviden bemutatni.

A két legnagyobb különbség a férfi és a női karikagyűrűk között, a gyűrűk szélessége és stílusa.

A karikagyűrű szélessége

Általánosságban elmondható, hogy a női karikagyűrűk keskenyebbek, mint a férfi gyűrűk. Ez azért van, mert a nők keze általában kisebb, amihez jobban passzol a keskenyebb gyűrű. Ez általában 2-6 mm szélességet jelent. Természetesen ez nem kőbe vésett szabály, hanem a kialakult gyakorlat.

Gyakori megoldás, hogy a karikagyűrű és az eljegyzési gyűrű párt alkotnak, és egyszerre viselik őket a hölgyek. Ilyenkor arra szoktak törekedni általában, hogy a két gyűrű együttes szélessége ne haladja meg a 8 mm-t.

A karikagyűrű stílusa

Mivel a karikagyűrűket sűrűn fogják viselni, és mindenki számára láthatóak lesznek, így a stílusra különös figyelmet kell fordítani. A kör alakú gyűrűk jelképezik a teljességet, a kapcsolatot, amely rányomja bélyegét a stílusokra is.

Ezen kívül rengeteg stílusú gyűrűkkel találkozhatunk, amelyek 2 nagy csoportba sorolhatók: klasszikus karikagyűrűk és egyedi karikagyűrűk.

A klasszikus gyűrűk a legelterjedtebbek, valószínűleg mindenki találkozott már velük. Egyszerűek, általában lekerekítettek. Az egyedi gyűrűk ennél kicsit összetettebbek, gyakran egyedileg vannak tervezve az adott pár számára, de ha nem, akkor is díszesebbek, kreatívabbak, mint a klasszikus karikagyűrűk.