Miért érdemes egyedi öltönyt készíttetni?

Amikor meghalljuk az „egyedi öltöny” kifejezést, akkor általában az jut eszünkbe, hogy milyen drága egyet elkészíttetni. Emellett azonban az egyedileg készített öltöny rengeteg előnnyel is rendelkezik, cikkünkben ezeket fogjuk részletesebben megvizsgálni.

Tökéletes méret

A legnagyobb előny természetesen az, hogy tökéletesen illeszkednek az elkészített ruhadarabok saját méreteinkhez. Nem kell attól félni, hogy kicsit nagy vagy kicsi a zakó, hogy leesik rólunk a nadrág stb. Ha kész öltönyt vásárolunk, gyakran kell alkalmazkodni, és pl. a zakó ujjának hosszát nem tökéletesen megválasztani, hogy pl. vállban jó legyen ránk. Egyedi ruháknál nincs ilyen, minden olyan méretben készül el, amire szükségünk van.

Minőségi anyagok

Általános, tömeggyártott öltönyöknél az anyagok minősége nem a legfontosabb dolog, amire odafigyelnek, hanem az, hogy olcsón le tudják őket gyártani. Ennek megfelelően sokkal nehezebb ilyen öltönyökből jó minőségűt találni. Ezzel szemben az egyedi készítésű öltönynél olyan anyagokat használnak, amilyet szeretnénk, valamint biztosak lehetünk benne, hogy a kiválasztott anyagok megfelelnek a valóságnak is.

Nem csak a minőségre tudunk odafigyelni, hanem arra is, hogy a helyi időjárásnak megfelelő öltönyt készíttessünk. Hidegebb éghajlatra lehet bélést választani pl.

Saját stílus előtérbe helyezése

Nem csak a méret és az anyagok választhatók meg, hanem az öltöny stílusa is. Saját, egyedi ízlésünknek megfelelő öltönyt tudunk készíttetni, nem kell leadni semmilyen igényből, minden olyan lesz, amilyet mi megálmodtunk magunknak.