Ízületi gyulladások okai, kezelése

Ízületi gyulladások okai, kezeléseÍzületi gyulladások gyakori problémák a mindennapokban, azokra az egészségügyi problémákra használjuk az ízületi gyulladás kifejezést, melyek a mozgó testrészeket érintik, és fájdalommal, feldagadással, kipirosodással járnak.

Az ízületi gyulladásnak több oka is lehet, általában túlterhelés, sport közben összeszedett sérülés, baktériumok, autoimmun betegségek vagy köszvény miatt is alakulhat ki ízületi gyulladás. A kezelést a kialakulás okának megfelelően kell kiválasztani.

Az egyik leggyakoribb ok ezek közül a túlterheléses ízületi gyulladás, amelyet helyileg, akár otthon is lehet kezelni, általában krémek, különböző készítmények használatával. Ilyen készítmény pl. az Ashaninka ízületi gyulladás csökkentő tabletta, amely egyéb mozgásszervi megbetegedések kezelésében is kiváló eredményeket mutat. Sport miatti ízületi gyulladás esetén nagyon hasonló a helyzet, ilyen esetben is krémekkel, készítményekkel lehet kezelni a gyulladást. Arra azonban ügyelni kell, hogy ráedzeni, gyulladt testrésszel sportolni nem szabad, ez gyakori hiba szokott lenni sportolók esetén.

Autoimmun betegség miatti ízületi gyulladást már nem nagyon lehet otthon kezelni, érdemes orvost, reumatológus szakorvost felkeresni, aki segíteni tud a helyes gyógymód, kezelés meghatározásában.

Nagyon fájdalmas ízületi gyulladás lehet a köszvény miatt kialakuló gyulladás, amivel szintén reumatológust érdemes felkeresni, még az előtt, mielőtt krónikussá válna a probléma.