Gyakori problémák munkaruházat beszerzésekor

Gyakori problémák munkaruházat beszerzésekorSzámos területen van szükség munkaruházat, védőruházat beszerzésére, azonban mégis sok olyan cég van, ahol nem szentelnek kellő figyelmet a munkaruhák beszerzésekor, hanem ezen próbálnak spórolni. Lássuk, hogy ez milyen problémákhoz vezethet?

Munkaruha vagy védőruha?

Gyakori probléma, hogy spórolás címen olyan munkaruhákat szerez be egy cég, amely nem véd megfelelően a veszélyek, problémák ellen. Lehet pl. munkavédelmi cipőt venni egy építkezésre, de ha a lábbeli talpa nem véd az átszúródás ellen, akkor az olcsóbb cipőket könnyen le kell cserélni. Ez a probléma szinte minden egyes területen előjöhet: a nem a feladatnak megfelelő munkaruházat a későbbiekben plusz kiadásokhoz vezethet, ráadásul veszélyes is lehet.

Nem megfelelő méretek

Szintén sokan követik ez azt a hibát, hogy nem a dolgozók méreteivel megegyező ruházati termékeket vásárolnak, hanem általános méreteket szereznek be, amiket aztán a dolgozóknak kell egymás között elosztaniuk. Ez több szempontból is hátrányos.
Az egyik ilyen hátrány a balesetveszély. A hosszabb nadrágok, nagyobb méretű cipők, bakancsok, a nem megfelelő kesztyűk stb. mind növelik a balesetek előfordulásának esélyét. A nagyobb méretű ruhákban könnyű elakadni, elesni stb.

A balesetek megnőnek, a bevételek pedig csökkennek, így pusztán az anyagiakat figyelembe véve sem előnyös, ha nem tökéletes méretben érkezik a ruházat.

Nem megfelelő minőség

A ruhák minősége is több szempontból hátrányos lehet. Ugyan első beszerzéskor olcsóbbak a rosszabb minőségű munkaruhák, azonban azokat gyakrabban kell lecserélni, és gyakran nem nyújtanak elég jó védelmet sem a dolgozók számára.